Hva er Motocross:
Motocross er en motorsport som kjøres med egnede motorsykkel på egne baner med enten jord, sand eller lignende som underlag. Vi i motocrossgruppa har laget ett eget infohefte som dekker hoveddelen av det å starte med motocross. Infoheftet er ikke oppdatert etter at vi ble skilt ut som egen klubb.

Motocross er Norges desidert største motorsykkelgren i Norge og står for hovedandelen av NMFs medlemmer.

I Norge er det tillatt å kjøre motocross på spesielt godkjente områder og i regi av en klubb som er medlem i NMF.
Alle som kjører motocross må ha lisens. Det finnes nybegynnerlisens som du kan løse når du møter opp på en motocrossbane.

I motocross kan du kjøre fra den dagen man fyller 5 år.

Banene er bygd slik at de første 80 til 125 meterne er en rett slette, før de kommer inn i en krapp sving. Resten av banen er sammensatt av hopp, svinger og andre hinder for å holde farten nede.
Hoppene på en motocrossbane kan ha fra 1 meter og helt opp imot 40 meter lange. Sporvalget i motocross er helt avgjørende for hvilken plassering du får, ved å velge feil spor kan du tape bortimot 10 sekunder, noe som skal veldig mye til for å klare å kjøre seg opp igjen. Motocross er en veldig fysisk krevende idrett og utøverne må ha svært bra kondisjon samt godt med styrke i hele kroppen. I motocross arrangeres det NM, NM for lag og Norgescup, samt regionscuper og breddeløp.